Mirisi nanine kuhinje

Iz radnog djetinjstva i jos uvijek, hvala dragom Bogu, sire se mirisi nanine kuhinje.
Vrilica (oparusa) slana, vrilica (oparusa) slatka od rijetkog pekmeza od jabuke, domaci kajmak sa rijetkim pekmezom od jabuke sa vrucim domacim hljebom pecenim u peci na drva, kahva iz sisa, bijela kahva udrobljena sa hljebom, bestilj, mrs sa vrucim hljebom, kaurma od cistog mesa, halva, slagana pita od prethodno tanko rucno razvucene jufke i pecene na platama na peci na drva (burek), domaca maslenica od crnog hljeba, maslenik, domaci pilav, domaca tarhana, domaci kecap, kisele oskoruse (kruske), slatko od dunja, pecene jufke zaljevene rijetkom agdom, japrak, sve vrste dolmi, uljevak od zare, uljevak od krompira, pita od tirita (meni najdraze jelo), napitak od smreke, domaci sok od cvekle, domaci sok od grozdja, sutlija….

3 komentara

Komentariši